#187 v7.0.0 beta1 crashes while defragmenting

v7.0.0 beta2
open
nobody
None
1
2014-11-22
2013-06-03
Swimmer249
No

As the title says, the program crashes saying "UltraDefrag GUI interface has stopped working."
I have attached the debug log. I am on Windows Vista (sadly) and previous version have worked great for me. It gets about 75% of the way through analyzing before crashing.

1 Attachments

Discussion

  • Skipper-nl
    Skipper-nl
    2013-06-04

    It is the same on Windows 7 x64
    Optimizing starts and exits with this error.

    Have not seen this problem on a Windows XP (x32) yet.

     
  • Stefan Pendl
    Stefan Pendl
    2013-06-07

    • status: unread --> open
     
  • Stefan Pendl
    Stefan Pendl
    2013-06-07

    Don't know what happened since the engine code is the same as v6.

    Going to investigate the crashes on Windows x86 further.


    Stefan

     
  • Aaron
    Aaron
    2014-11-21

    Same issue as described, fresh install first time user moving from MyDefrag.

    Since 7.0.2 is RC sorta stable thought I would jump straight to it, guess I will try 6.x.x.

    No log in Ultimatedefrag log but here is event viewer output.

    • System

    • Provider

    [ Name] Application Error

    • EventID 1000

    [ Qualifiers] 0

    Level 2

    Task 100

    Keywords 0x80000000000000

    • TimeCreated

    [ SystemTime] 2014-11-21T19:16:04.000000000Z

    EventRecordID 19698

    Channel Application

    Computer MAIN

    Security

    • EventData

    ultradefrag.exe
    7.0.0.0
    54393cc6
    ntdll.dll
    6.1.7601.18247
    521eaf24
    c0000005
    0000000000053290
    2510
    01d005bb6fffd7c0
    C:\Program Files\UltraDefrag\ultradefrag.exe
    C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
    d5f01c08-71b2-11e4-acfc-0002721479c1

     
  • Thanks for additional information, but I still cannot reproduce the crash. Everything works fine for me, on all the testing machines as well as on my working machine.

     
  • Aaron
    Aaron
    2014-11-21

    Anyway I can provide more helpful info? Just fixed all event viewer log problems and still happens.

    Revo Uninstalled and going to try 6.x.x stable and see if it works for me.

    Was looking to move away from MyDefrag due to lack of development to avoid future bugs and problems of abandonware lol Guess what they say about greener grass :D

    I will try the beta on my other Win7 64 home server box and see if it recreates issue or not.

     
    Last edit: Aaron 2014-11-21
  • You could try to catch some additional debugging information using DebugView program http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896647.aspx

    Just check the Capture Win32 menu item to ensure that the information generated by UltraDefrag will be caught.

     
  • Aaron
    Aaron
    2014-11-22

    Okay thank-you I will try that on Sunday perhaps.

    Running 6.0.4 on same main PC 20% into the same 3TB HDD full optimize no crash so far.

    Installed 7.0.0 Beta 2 on other home server box running Win7 64.

    Much smaller job on small 200GB HDD but same crash at 57%

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: ultradefrag.exe
    Application Version: 7.0.0.0
    Application Timestamp: 54393cc6
    Fault Module Name: ntdll.dll
    Fault Module Version: 6.1.7601.18247
    Fault Module Timestamp: 521eaf24
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 0000000000053290
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 4105
    Additional Information 1: c0ce
    Additional Information 2: c0ce6b83d96c2ff85c6fde89b7e8731e
    Additional Information 3: 94f6
    Additional Information 4: 94f62f75b2debc5109d7e47d31e89e0e

    Oddly on the other box windows automatically applied compatibility settings to Ultradefrag. That didn't trigger on main box. Will re try same job with whatever changes windows made, doubt thats it though ;)

     
    Last edit: Aaron 2014-11-22