Work at SourceForge, help us to make it a better place! We have an immediate need for a Support Technician in our San Francisco or Denver office.

Close

Iconv error

Feedback
2008-11-15
2012-10-09
  • Asaf YURDAKUL
    Asaf YURDAKUL
    2008-11-15

    I have installed all requiretmens file like desciribed on wiki for rebuild source.
    I have choosen Building with MinGW32. when I run "cmake -G "MSYS Makefiles" ../.."
    I have an error like
    "Cmake error : Could not find Iconv"
    Plase help me.

     
    • barrykgerdes
      barrykgerdes
      2008-11-16

      Hi
      I just made a two page step by step instruction and lost it before I could save it. I won't write it again

      it basically said install the dependancies EXACTLY as described in the wiki

      Make sure the environment variables are set (see the notes at the end)

      When you get the cmakecache.txt it will need to be manually edited to show the path to boost and SDL_MIXER path

      If you get the error can't find qmake. erase everything and start again.

      Barry

       
    • Asaf YURDAKUL
      Asaf YURDAKUL
      2008-11-15

      Also I m using Vista Home Premium. I am trying build to Stellarium 0-10-0 verison.

       
    • astronomy buff
      astronomy buff
      2008-11-16

      First be absolutely sure you have all the dependencies installed in the correct order.
      Then check the file "CMakeCache.txt" and be sure the references to iconv are correct. This is the most likely problem.
      If this doesn't work, check your environmental variables.

       
  • JiangBin Feng
    JiangBin Feng
    2010-12-27

    CMake Error at cmake/FindIconv.cmake:56 (MESSAGE):
    Could not find Iconv
    Call Stack (most recent call first):
    CMakeLists.txt:193 (FIND_PACKAGE)

    -- Configuring incomplete, errors occurred!

    I have the same problem,while I compiled it in Win7

     
  • barrykgerdes
    barrykgerdes
    2010-12-27

    Hi
    This is a common error.
    Delete your cmakecache.txt
    Check that libiconv-1.9.2.exe, gettext-0.14.4.exe and zlib1.2.3.exe have been
    installed correctly in \Qt\4.7.1\mingw
    check that the paths to mingw\lib, include and bin are in your environment
    variables.
    start cmake -G "MSYS Makefiles" ../.. again
    If the problem persists locate the missing files and manually edit the
    cmakechache.txt with the correct path

    Barry

     
  • Yamini
    Yamini
    2012-06-15

    It encountered the same errors even after editing the CMakeCache. I am not too
    sure if I am editing correctly. What exactly are the changes to be made?

    Please reply ASAP. Running on deadline.

     


Anonymous


Cancel   Add attachments