Please don't write HTML e-mails!

---- Original message ----
Betreff: Re: [smartmontools-support]Unknown_Attribute Failure
Datum: 31. März 2006 00:57:44
Absender: jbishop@rackable.com>">Jason Bishop <jbishop@rackable.com>
Empfänger: ballen@gravity.phys.uwm.edu>">Bruce Allen <ballen@gravity.phys.uwm.edu>

On Tue, 2006-01-31 at 08:53 -0600, Bruce Allen wrote:
> > I have three new Western Digital drives behind a 3ware controller.  They all
> > report failure of an Unknown_Attribute like this:
> >
> > === START OF INFORMATION SECTION ===
> > Device Model:     WDC WD2500KS-00MJB0
> > Serial Number:    WD-WCANK1525903
> > Firmware Version: 02.01C03
> >
> > ID# ATTRIBUTE_NAME          FLAG     VALUE WORST THRESH TYPE      UPDATED
> > WHEN_FAILED RAW_VALUE
> > 190 Unknown_Attribute       0x0022   056   037   045    Old_age   Always
> > In_the_past 44
> >
> > Since it happens on all the drives and it indicates it is an Old_age type bu
> > the drives are new, I'm inclined to just ignore it.  Maybe just a firmware
> > glitch or something?
>
> I'm inclined to think it's a firmware glitch.  How about writing to WD
> about this, and let us know what they say.
>
> Cheers,
>       Bruce
>
>


Hi Bruce.  I've recently run across this 190 attribute problem as well.
we use smartctl -H a lot and currently the 190 attribute causes -H to
return 32 exit value.

WD says 190 is for their internal use only.  end user should not use it.
they are not interested in changing it at all.  is there a way to
instrument knowndrives to ignore this attribute for KS and YD drives?
(i haven't checked YS yet).

jason

---- End of original message ----