I think the solution is actually simpler in this case - S, as you say, this table name is probably the result of a "$tablePrefix" setting.

Steve, what you probably need to is go the page 'Special:SMWAdmin', and hit the button there - it sounds like you just haven't created the three database tables that SMW uses yet.

-Yaron

On 10/8/07, S Page <info@skierpage.com> wrote:
Steve Aragon wrote:
> I recently installed SMW 0.7 to a local wiki. I received an error
> message similar to hte message below when I initialized the SMW tables
> during initial installation:
>
> A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in
> the software. The last attempted database query was:
>
>     (SQL query hidden)
>
> from within function "". MySQL returned error "1146: Table
> 'mediawiki.lw_smw_attributes' doesn't exist (localhost)".

There's no such table in my 0.7.  SMW 0.7 normally creates three tables
smw_relations,smw_attributes,smw_specialprops (in SMW_SQLStore.php's
setup() routine).

Do you have those three tables in your mediawiki DB?

MediaWiki does have a feature to insert a prefix in table names:
   $tablePrefix String: database table prefixes. By default use the
prefix gave in LocalSettings.php

You could turn on error logging and SQL logging and see who's trying to
put what into this table.

--
=S Page

-------------------------------------------------------------------------
This SF.net email is sponsored by: Splunk Inc.
Still grepping through log files to find problems?  Stop.
Now Search log events and configuration files using AJAX and a browser.
Download your FREE copy of Splunk now >> http://get.splunk.com/
_______________________________________________
Semediawiki-user mailing list
Semediawiki-user@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/semediawiki-user