Michael,

Thanks for responding. To answer your questions,

(a) I'm using version 9, and the JAR files referenced by my project have a 'Date Modified' of March 16th, 2009.

(b) No, Saxon-SA isn't on the classpath. I did add that later on, and ended up seeing an error message about some license file not found.

I found this error message within the 'server.log' file for my local instance of the JBoss application server, it may be occurring every time I re-deploy the WAR file for my application while JBoss is still running:

2009-06-08 14:32:19,656 INFO  [org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader] Illegal access: this web application instance has been stopped already. 
Could not load com.saxonica.validate.SchemaAwareConfiguration.  The eventual following stack trace is caused by an error thrown for debugging purposes as
well as to attempt to terminate the thread which caused the illegal access, and has no functional impact.
java.lang.IllegalStateException
    at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(WebappClassLoader.java:1244)
    at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(WebappClassLoader.java:1204)
    at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
    at java.lang.Class.forName0(Native Method)
    at java.lang.Class.forName(Unknown Source)
    at net.sf.saxon.Configuration.makeSchemaAwareConfiguration(Configuration.java:363)
    at net.sf.saxon.xqj.SaxonXQDataSource.<init>(SaxonXQDataSource.java:38)
...
--- On Mon, 6/8/09, Michael Kay <mike@saxonica.com> wrote:

From: Michael Kay <mike@saxonica.com>
Subject: Re: [saxon] Getting "Could not loadcom.saxonica.validate.SchemaAwareConfiguration" error message
To: "'Mailing list for the SAXON XSLT and XQuery processor'" <saxon-help@lists.sourceforge.net>
Date: Monday, June 8, 2009, 9:43 AM

I'm puzzled by this: I can't find anywhere in the code that produces this message.
 
Could you confirm:
 
(a) which Saxon version are you using?
 
(b) is Saxon-SA on the classpath?
 
When using the XQJ interface, Saxon tries first to load a SchemaAwareConfiguration. This is expected to fail silently if Saxon-SA is not available, in which case it loads an ordinary Configuration. I'm not surprised that there's a failure to load this class, but I am surprised that there's a message reporting the fact.
 
The stack trace shown in your second message also seems unrelated. It suggests a failure to initialize the static variable "platform" of the Configuration class. Because this is set up with the help of some magic in the build file, I wonder if you're using a non-standard build?
 


From: Vance [mailto:aroc725@yahoo.com]
Sent: 08 June 2009 00:02
To: saxon-help@lists.sourceforge.net
Subject: [saxon] Getting "Could not loadcom.saxonica.validate.SchemaAwareConfiguration" error message

I'm getting the following error message on occasion,

"Could not load com.saxonica.validate.SchemaAwareConfiguration"

after calling the no-argument 'SaxonXQDataSource' constructor, i.e.

XQDataSource xqjd = new SaxonXQDataSource();

Any ideas as to how to resolve this?



-----Inline Attachment Follows-----

------------------------------------------------------------------------------
OpenSolaris 2009.06 is a cutting edge operating system for enterprises
looking to deploy the next generation of Solaris that includes the latest
innovations from Sun and the OpenSource community. Download a copy and
enjoy capabilities such as Networking, Storage and Virtualization.
Go to: http://p.sf.net/sfu/opensolaris-get

-----Inline Attachment Follows-----

_______________________________________________
saxon-help mailing list archived at http://saxon.markmail.org/
saxon-help@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/saxon-help