Learn how easy it is to sync an existing GitHub or Google Code repo to a SourceForge project! See Demo

Close

RE launches only Java icon appears on taskbar

Help
2012-11-01
2012-11-19
  • Kelly Carter
    Kelly Carter
    2012-11-01

    Hi Bruce,

    I got a new laptop a month ago. I'm running RE 090_MSAccess on Windows 7.
    When RE launches, only the Java icon appears on the taskbar.

    On my previous machine running WinXP, the RE icon would appear not the Java
    icon.

    More of an annoyance than anything because the Java icon moves around on the
    taskbar depending on whatever else I'm running at the time.

    Is this an issue with the Windows registry?

     
  • Bruce Martin
    Bruce Martin
    2012-11-03

    Are you using the 64 bit version of Windows 7 ???

    I have setup some notes on how to change the icon http://record- editor.sourceforge.net/Notes/RecordEditorIcons.html


    For the MsAccess version I use NSIS, on 64 bit windows for some reason the
    shortcut points to an icon
    in C:\Windows instead of c:\Windows (86) where it actually resides

     
  • Kelly Carter
    Kelly Carter
    2012-11-09

    Changing the icon didn't work. Gives me this error:

    The name 'C:\Program Files (x86)\Merant\vm\common\jre\win32\bin\javaw.exe'
    specified in the Target box is not valid. Make sure the path and file name are
    correct.

    You'll get back to me once the issue with NSIS is resolved?

    Thanks

     
  • Bruce Martin
    Bruce Martin
    2012-11-09

    I am redoing the installers with icons stored outside the Program Files
    directory, should be available in a week or two

    Also found some other installers have the same issue

     
  • Kelly Carter
    Kelly Carter
    2012-11-19

    I did a clean install using the MSAccess 0.91.1 installer. (I deleted all folders before installing) But there was no change...still just launches with Java icon only.

     
  • Kelly Carter
    Kelly Carter
    2012-11-19

    Ignore my last post. I must have done something wrong before but now I got it to work. Thanks for the patch!