Hi Nate and everybody else,

I have a problem (for weeks already) with creating worlds with real DEM (SDTS format).
so this is the way I run gzbuilder:

gzbuilder -i *CATD.DDF -o temp.gzb 
and as I understand gzbuilder would go into other *.DDF files and get the altitudes, slopes, etc.

so gzbuilder creates temp.gzb and then this is my sample temp.world

<param:Global>
<gravity>0.0 0.0 -9.8 </gravity>
<utmOffset>0 0</utmOffset>
</param:Global>

<model:ObserverCam>
<id>userCam0</id>
<xyz>1.637 10.859 3.053</xyz>
<rpy>-0 13 -39</rpy>
<imageSize>640 480</imageSize>
<updateRate>10</updateRate>
<renderMethod>AUTO</renderMethod>
</model:ObserverCam>

<model:SkyDome>
<toneMap>skyTones.jpg</toneMap>
<timeLapse>true</timeLapse>
</model:SkyDome>

<model:LightSource>
<id>light1</id>
<xyz>0.000 0.000 100.000</xyz>
<ambientColor>0.2, 0.2, 0.2</ambientColor>
<diffuseColor>0.8, 0.8, 0.8 </diffuseColor>
<specularColor>0.2, 0.2, 0.2</specularColor>
<attenuation>1.0, 0.0, 0.00</attenuation>
</model:LightSource>

<model:GroundPlane>
<id>ground1</id>
<color>0.0 0.5 0.0</color>
<textureFile>grid.ppm</textureFile>
</model:GroundPlane>

<model:Terrain>
<xyz>0.000 0.000 -0.000</xyz>
<terrainFile> temp.gzb</terrainFile>
</model:Terrain>

<model:Pioneer2DX>
<id>robot1</id>
<xyz>0.647 2.267 0.200</xyz>
<model:TruthWidget>
<id>truth1</id>
</model:TruthWidget>

<model:SickLMS200>
<id>laser1</id>
<xyz>0.0 0.0 0.00</xyz>
<model:SonyVID30>
<id>camera1</id>
<xyz>0 0 0.2</xyz>
</model:SonyVID30>
</model:SickLMS200>

<model:Pioneer2Gripper>
<id>gripper1</id>
<xyz>0.14003 0 - 0.0975</xyz>
</model:Pioneer2Gripper>

</model:Pioneer2DX>

But when I run gazebo (wxgazebo)  I always get a big flat flat flat map with nothing on it except robot.
What am I doing wrong?

Thanks for your help.

Rasko
--
Rasko Pjesivac
pjesivac@cs.utk.edu
http://www.yumetal.net
UTK