hi

Well, the black screen error is resolved. Thank you everyone for helping. Well, I couldn't find /tmp/OgreAdaptor-HEAD.3.cc file.

But from observing the output of the diff, I added selectedRenderSystem->setConfigOption("RTT Preferred Mode","PBuffer"); to the OGREAdaptor.cc file. For some reason the default mode seems to be RTT, which doesn't seem to work, as I had written in my previous mails.

I would request the authors to add this line for the next update as others might face this simple problem as well.


I am using th latest svn release (233).

Another problem that I am facing is with

[hasan@localhost gazebo]$ gazebo /usr/local/share/gazebo/worlds/simpleCar.world
Gazebo multi-robot simulator, version 0.8-pre1

Part of the Player/Stage Project [http://playerstage.sourceforge.net].
Copyright (C) 2003 Nate Koenig, Andrew Howard, and contributors.
Released under the GNU General Public License.

Gazebo Path[/usr/local/share/gazebo]
Ogre Path[/usr/local/lib/OGRE]
[server/Simulator.cc:332]
  Creating GUI:
        Type[fltk] Pos[0 0] Size[640 480]
creating /tmp/gazebo-hasan-0
creating /tmp/gazebo-hasan-0/simulation.default 112 688
[server/sensors/Sensor.cc:94]
  cam1_sensor sensor has no controller.
terminate called after throwing an instance of 'Ogre::ItemIdentityException'
  what():  OGRE EXCEPTION(5:ItemIdentityException): Unable to derive resource group for bodywork.mesh automatically since the resource was not found. in ResourceGroupManager::findGroupContainingResource at OgreResourceGroupManager.cpp (line 1368)
Aborted






ALSO


[hasan@localhost gazebo]$ gazebo /usr/local/share/gazebo/worlds/terrain.world
Gazebo multi-robot simulator, version 0.8-pre1

Part of the Player/Stage Project [http://playerstage.sourceforge.net].
Copyright (C) 2003 Nate Koenig, Andrew Howard, and contributors.
Released under the GNU General Public License.

Gazebo Path[/usr/local/share/gazebo]
Ogre Path[/usr/local/lib/OGRE]
I/O warning : failed to load external entity "/usr/local/share/gazebo/worlds/laser.model"
/usr/local/share/gazebo/worlds/terrain.world:117: element include: XInclude error : could not load /usr/local/share/gazebo/worlds/laser.model, and no fallback was found
I/O warning : failed to load external entity "/usr/local/share/gazebo/worlds/pioneer2dx.model"
/usr/local/share/gazebo/worlds/terrain.world:122: element include: XInclude error : could not load /usr/local/share/gazebo/worlds/pioneer2dx.model, and no fallback was found
XInclude process failed
Segmentation fault


Cheers
Vaibhav

On Jan 25, 2008 1:22 PM, Volker Darius <mail@volker-darius.de> wrote:
Hi,

I faced a similar (?) error and found out that, in my case, it was caused by the following bug:
http://www.ogre3d.org/phpBB2/viewtopic.php?t=38037

..after downgrading my nvidia to a 100-something version, everything worked fine again.

I am not sure, whether you have the same problem, but just in case, give it a try :-)

cheers,
 Volker


> -----Ursprüngliche Nachricht-----
> Von: playerstage-gazebo-bounces@lists.sourceforge.net
> [mailto:playerstage-gazebo-bounces@lists.sourceforge.net] Im Auftrag
> von David J. Mackay
> Gesendet: Donnerstag, 24. Januar 2008 23:24
> An: vaibhav.ghadiok@gmail.com; Gazebo developers
> Betreff: Re: [PlayerStage-Gazebo] Black screen problem in the latestsvn
> version of gazebo
>
> Hi,
>       I'm seeing the same behaviour as you are.  The following is a
> simple fix that works for me.
>
> --
> David J. Mackay <David.Mackay@drdc-rddc.gc.ca>
-------------------------------------------------------------------------
This SF.net email is sponsored by: Microsoft
Defy all challenges. Microsoft(R) Visual Studio 2008.
http://clk.atdmt.com/MRT/go/vse0120000070mrt/direct/01/
_______________________________________________
Playerstage-gazebo mailing list
Playerstage-gazebo@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/playerstage-gazebo



--
Mobile Robotics Laboratory
Guidance, Control and Decision Systems Laboratory
Aerospace Department
Indian Institute of Science, Bangalore

http://guidance.aero.iisc.ernet.in/vaibhav