PearPC newbie question

Help
2005-10-09
2013-05-28
  • Renan Birck
    Renan Birck
    2005-10-09

    Hello,

    I successfully installed and configured the latest version of PearPC (0.3.1) under Ubuntu 5.04 x86.
    I am trying to boot Ubuntu 5.04 PowerPC, but it fails with the following error:

    $ ppc ppc.conf
    This program is free software; you can redistribute it and/or modify
    it under the terms of the GNU General Public License version 2 as published by
    the Free Software Foundation.

    This program is distributed in the hope that it will be useful,
    but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
    MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
    GNU General Public License for more details.

    You should have received a copy of the GNU General Public License
    along with this program; if not, write to the Free Software
    Foundation, Inc., 59 Temple Place, Suite 330, Boston, MA 02111 USA

    GenuineIntel
    CMOV MMX 3DNOW SSE SSE2 SSE3
    [CPU/MMU] new pagetable: sdr1 = 0x00300003
    [CPU/MMU] new pagetable: sdr1 accepted
    [CPU/MMU] number of pages: 2^15 pagetable_start: 0x00300000 size: 2^18
    main() caught exception: I/O error: Input/output error

    My PearPC configuration file is as follows:

    $ cat ppc.conf

    redraw_interval_msec = 40
    prom_bootmethod = "auto"
    prom_env_machargs = "-v"
    prom_driver_graphic = "/etc/video.x"
    # page_table_pa = 104857600
    cpu_pvr = 0x00088302
    memory_size=0x8000000
    pci_ide0_master_installed = 1
    pci_ide0_master_image = "./myharddisk.img"
    pci_ide0_master_type = "hd"
    pci_ide0_slave_installed = 1
    pci_ide0_slave_image = "/dev/hdb"
    pci_ide0_slave_type = "cdrom"
    pci_3c90x_installed = 0
    pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"
    pci_rtl8139_installed = 0
    pci_rtl8139_mac = "de:ad:ca:fe:12:35"
    pci_usb_installed = 1
    nvram_file = "nvram"

    Q: How can I fix this error?

    Thanks!

     
    • Brad
      Brad
      2005-12-02

      try turning your usb settings off
      change
      pci_usb_installed = 1
      to
      pci_usb_installed = 0
      that MIGHT be your problem