Learn how easy it is to sync an existing GitHub or Google Code repo to a SourceForge project! See Demo

Close

Another issue while running sample_esme

2009-10-09
2013-05-21
  • Robert Mircea
    Robert Mircea
    2009-10-09

    Any help would be appreciated…

    I've tried running the sample_esme example following below steps. When running the example, I received the following error message:

    <pre><code>
    Eshell V5.6.5  (abort with ^G)
    1> c(sample_esme).
    {ok,sample_esme}
    2> sample_esme:start_link().

    =ERROR REPORT==== 9-Oct-2009::14:45:09 ===
    ** Generic server <0.45.0> terminating
    ** Last message in was {'EXIT',<0.43.0>,
                               {badarg,
                                   [{ets,insert,
                                        [cl_queue_tab,
                                         {<0.43.0>,<0.45.0>,<0.46.0>}]},
                                    {cl_queue_tab,insert,2},
                                    {gen_esme,init,1},
                                    {gen_server,init_it,6},
                                    {proc_lib,init_p_do_apply,3}]}}
    ** When Server state == {st,<0.43.0>,undefined,0,0,{1255,88709,343578}}
    ** Reason for termination ==
    ** {badarg,[{ets,insert,},
                {cl_queue_tab,insert,2},
                {gen_esme,init,1},
                {gen_server,init_it,6},
                {proc_lib,init_p_do_apply,3}]}

    =ERROR REPORT==== 9-Oct-2009::14:45:09 ===
    Error in process <0.46.0> with exit value: {badarg,[{ets,delete,},{cl_queue_tab,monitor_loop,4}]}

    ** exception exit: badarg
         in function  ets:insert/2
            called as ets:insert(cl_queue_tab,{<0.43.0>,<0.45.0>,<0.46.0>})
         in call from cl_queue_tab:insert/2
         in call from gen_esme:init/1
         in call from gen_server:init_it/6
         in call from proc_lib:init_p_do_apply/3
    </code></pre>

     
  • Hello,

    Any answer of this issue?
    Despite of the pain of using CVS, I am running the trunk version of OSERL…

     

  • Anonymous
    2009-11-30

    I am facing the same problem… Any help?

     
  • try starting common_lib before calling sample_esme:start_link.
    Make sure that you started erl with the right path to common_lib using **-pa** command line argument. After Erlang shell starts and after loading sample_esme module, try:

        5> application:start(common_lib).
        6> sample_esme:start_link(false).