#350 Patient Portal Offsite-mailbox bug

open
Brady Miller
9
2013-04-10
2012-10-04
ZH Healthcare
No

Brady
The mailbox feature in the offsite patient portal doesn't work.
We checked out the problem.
Bug : Inbox messages are not showing up in patient portal.
Details: There is reference to an unknown column 'message_status' in 'where clause' in pnotes.inc line number 220. An extra line has been added in commit done on 25th April. When we checked for this column we found that the necessary table alterations are missing from database.sql. So there is no column in that table

Can you please check this out?

Teny
www.zhservices.com

Discussion

  • Brady Miller
    Brady Miller
    2012-10-04

    Hi Teny,
    Hmm. I think I may of mistakenly placed that line there, which actually belongs in the query in getPatientSentNotes() function. Try yanking that line and instead placing it at line 257. That should fix it (if works, let me know and will get it out in a patch)
    -Brady

     
  • ZH Healthcare
    ZH Healthcare
    2012-10-04

    Hi Brady
    I modified the files as you have mentioned and it worked fine.

    Teny
    www.zhservices.com

     
  • Brady Miller
    Brady Miller
    2012-10-16

    • status: open --> closed-accepted
     
  • Brady Miller
    Brady Miller
    2012-10-16

    Hi Teny,
    Just committed this to sourceforge and will include this fix in the next 4.1.1 patch.
    -brady

     
  • Arnab Naha
    Arnab Naha
    2013-03-30

    • status: closed-accepted --> open
     
  • Arnab Naha
    Arnab Naha
    2013-03-30

    The messages in the offsite patient portal is again not showing...the linking of the lab result with the pnotes may have caused some problems..Please check

     
  • ZH Healthcare
    ZH Healthcare
    2013-04-10

    Hi Arnab,
    The 'Messages' in the offsite patient portal is working in latest version.
    In Openemr-4.1.1 we had a similar problem.Brady has corrected it in the subsequent patch.
    In case you are using Openemr-4.1.1 please check the whether the following code
    has been removed.

    AND message_status != 'Done' <<< (Line no 220) in file pnotes.inc (in openemr/library/pnotes.inc)

    Please delete this line in case its still present in the code.
    If the problem not solved by this step please let us know the version of your openemr.

    Thanks & Regards
    ZHHealthCare