Work at SourceForge, help us to make it a better place! We have an immediate need for a Support Technician in our San Francisco or Denver office.

Close

#258 Open1X 802.1X Protocol Layer not bound to interface

2.2.x (Release)
open
nobody
5
2011-03-04
2011-03-04
Graeme Lawes
No

The problem was first evident when I opened the xsupplicant program and recieved the error "Unable to locate any network adapters on the system".

I followed the steps in the mailing list conversation here: https://sourceforge.net/mailarchive/message.php?msg_id=26723606
Here is the output of "sc query open1x" from step one:
SERVICE_NAME: open1x
TYPE : 1 KERNEL_DRIVER
STATE : 4 RUNNING
(STOPPABLE, NOT_PAUSABLE, IGNORES_SHUTDOWN)
WIN32_EXIT_CODE : 0 (0x0)
SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0)
CHECKPOINT : 0x0
WAIT_HINT : 0x0

I then checked for the Open1X 802.1x Protocol Layer in the device properties of my wireless card, it was not present (not present on wired either).

My machine is an Alienware M15x running Windows 7 x64 Professional.

My wireless card is Intel WiFi Link 5300 AGN using the intel drivers provided by dell at (sorry for huge URL):
open http://support.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&releaseid=R213215&SystemID=ALW_LP_M15X&servicetag=&os=WV64&osl=en&deviceid=15758&devlib=0&typecnt=0&vercnt=1&catid=-1&impid=-1&formatcnt=0&libid=5&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&source=-1&fileid=304444

attached is the trouble ticket generated by xsupplicant

Discussion

  • Mirage706
    Mirage706
    2012-06-14

    Hi, yourkhan
    I came across the same problem as you did, however, I'm using a wired adapter.
    Did you find out how to solve this problem?

    Thx.