Using Mandriva 2007 64Bit with RaLink 2561

Help
2007-01-09
2012-10-06
  • hmandevteam
    hmandevteam
    2007-01-09

    I tryed to use NDisWrapper with Windows XP 64 bit driver
    on my AMD Athlon 64 with Mandriva 2007 64 bit.

    ndiswrapper -v

    utils version: 1.8
    driver version: 1.21
    vermagic: 2.6.17-5mdv SMP mod_unload gcc-4.1

    ndiswrapper -l

    Installed drivers:
    rt61 driver installed, hardware present
    (this is the winxp 64bit driver)

    iwconfig

    wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"yyyyyyyy"
    Mode:Managed Frequency:2.427 GHz Access Point: 00:xx:xx:xx:xx:xx
    Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power:20 dBm Sensitivity=-121 dBm
    RTS thr:off Fragment thr:off
    Encryption key:off
    Power Management:off
    Link Quality:100/100 Signal level:-35 dBm Noise level:-256 dBm
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:2 Invalid misc:34148 Missed beacon:0

    ifconfig

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:zz:zz:zz:zz:zz
    inet addr:192.168.0.10 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::208:a1ff:fea7:9081/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:277 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:458 errors:0 dropped:1 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:16837 (16.4 KiB) TX bytes:25278 (24.6 KiB)
    Interrupt:201 Memory:fba00000-fba08000

    route

    Kernel IP routing table
    Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
    default 192.168.0.254 255.255.255.0 UG 0 0 0 wlan0
    192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 wlan0
    169.254.0.0 * 255.255.0.0 U 0 0 0 lo

    ping 192.168.0.254

    PING 192.168.0.254 (192.168.0.254) 56(84) bytes of data.
    From 192.168.0.10 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
    From 192.168.0.10 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
    From 192.168.0.10 icmp_seq=4 Destination Host Unreachable

    ping 192.168.0.1

    PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.

    --- 192.168.0.1 ping statistics ---
    6 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 4999ms

    But NetApplet Monitor in systray notify icon say me that net is active with wlan0
    my ip address
    my gateway ip address
    connect to (essid) with 100% of signal.

    Why i can't connect with other pc ?
    i think that is a software problem, because netapplet monitor say me my essid before that i
    set up with iwconfig (so he scanned ap)