Hi folks, after some help with Mediatomb running on my Optware setup. Before i start i have to confess to being a complete novice. I barely understand how to use a console let alone how to run optware properly, but i am learning and this is part of it. So i ask you to be patient and stick with me. I have downloaded mediatomb without any problems but upon trying to start it i just get an OK. No extra info is given and no web url to follow. I took a copy of the last log as follows and was looking for some pointers on where to go next.

2013-08-04 16:11:27 INFO: Loading configuration from: /opt/etc/mediatomb/config.xml
2013-08-04 16:11:27 INFO: Checking configuration...
2013-08-04 16:11:27 INFO: Setting filesystem import charset to ANSI_X3.4-1968
2013-08-04 16:11:27 INFO: Setting metadata import charset to ANSI_X3.4-1968
2013-08-04 16:11:27 INFO: Setting playlist charset to ANSI_X3.4-1968
2013-08-04 16:11:27 INFO: Configuration check succeeded.
2013-08-04 16:11:28 ERROR: main: upnp error -117
2013-08-04 16:11:28 ERROR: upnp_cleanup: UpnpUnRegisterRootDevice failed

Any help you could offer would be greatfully received. Please note i have found a topic on this problem on this forum but its in support of another OS.

OK back again, found some info in the documentation about the error I am getting. The work around gives me two lines to use.

route add -net 239.0.0.0 netmask 255.0.0.0 eth1

ifconfig eth1 allmulti

I know i'm running on eth0 just need some pointers on where i enter the commands?. Straight into the prompt, add them to a config file or script?. Thanks for any help offered.

 
Last edit: stu 2013-08-18