Help with subtitles

Help
nmc
2012-04-25
2013-05-30
  • nmc
    nmc
    2012-04-25

    Hi. I have followed instructions posted here:

    http://mediatomb.cc/dokuwiki/transcoding:transcoding

    in the paragraph titled: "Piggybacking subtitles in your stream"

    but I guess I am doing something wrong.

    When I added the lines to my config.xml file and saved the file, I could not open it again. I do not know whether I have to follow some guidelines for editing the config.xml file (for instance, inserting tabs o write the lines respecting the columns). So I would be grateful if someone could help me with this.

    Also, I guess that the last part of the tutorial, that says "… and have this as mediatomb-mencoder-srt content… " should not be included in the .xml file but should be typed in putty as commands. Am I right?

    I read somewhere that mencoder should be downloaded. I do not know whether I have that program?

    Laslty, I copy my config.xml file so you can check whether I should add other lines. Thank you for your comments.

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
    - <config version="1" xmlns="http://mediatomb.cc/config/1" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://mediatomb.cc/config/1 http://mediatomb.cc/config/1.xsd">
    - <server>
    - <ui enabled="yes">
    - <accounts enabled="no" session-timeout="30">
      <account user="mediatomb" password="mediatomb" />
      </accounts>
      </ui>
      <name>MediaTomb</name>
      <udn>uuid:ee9ffd15-eddd-43cd-948b-2fb19fe5aa92</udn>
      <home>/ffp/var/mediatomb</home>
      <webroot>/ffp/share/mediatomb/web</webroot>
    - <storage>
    - <sqlite3 enabled="yes">
      <database-file>mediatomb.db</database-file>
      </sqlite3>
      </storage>
      <protocolInfo extend="no" />
    - <!-  For PS3 support change to "yes"
      ->
    - <!-
           Uncomment the lines below to get rid of jerky avi playback on the
           DSM320 or to enable subtitles support on the DSM units
      

      ->
    - <!-
        <custom-http-headers>
          <add header="X-User-Agent: redsonic"/>
        </custom-http-headers>

        <manufacturerURL>redsonic.com</manufacturerURL>
        <modelNumber>105</modelNumber>
      

      ->
    - <!-  Uncomment the line below if you have a Telegent TG100
      ->
    - <!-
           <upnp-string-limit>101</upnp-string-limit>
      

      ->
      </server>
    - <import hidden-files="no">
    - <scripting script-charset="UTF-8">
      <virtual-layout type="builtin" />
      </scripting>
    - <mappings>
    - <extension-mimetype ignore-unknown="no">
      <map from="mp3" to="audio/mpeg" />
      <map from="ogg" to="application/ogg" />
      <map from="asf" to="video/x-ms-asf" />
      <map from="asx" to="video/x-ms-asf" />
      <map from="wma" to="audio/x-ms-wma" />
      <map from="wax" to="audio/x-ms-wax" />
      <map from="wmv" to="video/x-ms-wmv" />
      <map from="wvx" to="video/x-ms-wvx" />
      <map from="wm" to="video/x-ms-wm" />
      <map from="wmx" to="video/x-ms-wmx" />
      <map from="m3u" to="audio/x-mpegurl" />
      <map from="pls" to="audio/x-scpls" />
      <map from="flv" to="video/x-flv" />
    - <!-  Uncomment the line below for PS3 divx support
      ->
    - <!-  <map from="avi" to="video/divx"/>
      ->
    - <!-  Uncomment the line below for D-Link DSM / ZyXEL DMA-1000
      ->
    - <!-  <map from="avi" to="video/avi"/>
      ->
      </extension-mimetype>
    - <mimetype-upnpclass>
      <map from="audio/*" to="object.item.audioItem.musicTrack" />
      <map from="video/*" to="object.item.videoItem" />
      <map from="image/*" to="object.item.imageItem" />
      </mimetype-upnpclass>
    - <mimetype-contenttype>
      <treat mimetype="audio/mpeg" as="mp3" />
      <treat mimetype="application/ogg" as="ogg" />
      <treat mimetype="audio/x-flac" as="flac" />
      <treat mimetype="image/jpeg" as="jpg" />
      <treat mimetype="audio/x-mpegurl" as="playlist" />
      <treat mimetype="audio/x-scpls" as="playlist" />
      <treat mimetype="audio/x-wav" as="pcm" />
      <treat mimetype="audio/L16" as="pcm" />
      <treat mimetype="video/x-msvideo" as="avi" />
      </mimetype-contenttype>
      </mappings>
      </import>
      </config>

     
  • nmc
    nmc
    2012-04-25

    I forgot to tell you that I have installed mediatomb in a D-Link DNS-320 NAS.