#187 lxterminal 0.1.7 window missing

closed-remind
martyj19
lxterminal (59)
5
2010-05-06
2010-03-14
Anonymous
No

I have upgraded to lxterminal 0.1.7 and now i miss the window of the application. In 0.1.6. this was not the case. In the attechment a screenshot.

I use Lubuntu 10.04 alpha3 and the deb package from ppa from gilir to upgrade to 0.1.7.

Discussion

  • lxterminal with window missing

     
    Attachments
    • assigned_to: nobody --> martyj19
     
  • martyj19
    martyj19
    2010-03-20

    • assigned_to: martyj19 --> nobody
     
  • xyz
    xyz
    2010-04-16

    I have the same problem. My Archlinux with 2.6.33 kernel and KMS *on* has lxterminal 0.1.7 window missing. Lxterminal 0.1.6 works fine.

    If I disable KMS and edit a new /etc/X11/xorg.conf file with 'EXA' accel. for my ATI Mobility Radeon 7500 (r200), lxterminal 0.1.7 it's ok.

    My hardware: Ibm ThinkPad T40, Intel single core 1.5Mhz, ATI Mobility Radeon 7500 32Mb ram (M7).
    My software: Lxde in current Archlinux, kernel 2.6.33-arch.

     
  • martyj19
    martyj19
    2010-04-16

    This is really excellent information. It certainly points to the Radeon driver (or the part that is in Mesa) as where the fault actually lies. Which of the many Radeon drivers are you using?

     
  • xyz
    xyz
    2010-04-16

    I'm using "radeon" open driver, ver. 6.12.192-1 (http://www.archlinux.org/packages/extra/i686/xf86-video-ati/).

     
  • martyj19
    martyj19
    2010-04-16

    I should have asked you what your window manager is, so we know if it is compositing or not.

    I'm going to post a pointer to this over at the Xorg mailing list, in hopes that the right people will see it there.

     
  • xyz
    xyz
    2010-04-16

    Ok :-)

    My window manager is Openbox 3.4.11.1-1, without any 3d effect like compiz or other.

     
  • martyj19
    martyj19
    2010-04-16

    Here is the response from Xorg. If someone who experiences the problem could gather the xorg.log and dmesg and file the bug, that would be appreciated. I believe we have the screenshot attached to this bug already.

    > > LXTerminal is a simple VTE based terminal emulator. VTE is doing the background draw that is reportedly faulty.
    > >
    > > We have a user reporting problems with their background draw on a Mobility Radeon 7500 (r200) xf86-video-ati 6.12.192. They report that disabling KMS and configuring with EXA restores correct operation. Hopefully here the right people will see this.
    > >
    Please file a bug (https://bugs.freedesktop.org product xorg,
    component: Driver/Radeon) and attach your xorg log, dmesg, and a
    picture of the problem.

    Alex

    > > https://sourceforge.net/tracker/index.php?func=detail&aid=2970294&group_id=180858&atid=894869
    > > _______________________________________________
    > > xorg@lists.freedesktop.org: X.Org support
    > > Archives: http://lists.freedesktop.org/archives/xorg
    > > Info: http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/xorg
    > >

     
  • martyj19
    martyj19
    2010-04-16

    Looking at the screenshot, it may be insufficient information unless you describe how it is supposed to look -- i.e. I configured it to be red and it is black. Another way of doing it would be a before and after shot on 0.1.6 and 0.1.7 with the same configuration.

    I use ImageMagick to do screenshots: import -window root MyScreenshot.png
    There are many other ways.

     
  • martyj19
    martyj19
    2010-04-16

    Actually, I should have said a before and after shot on 0.1.7 with and without the Xorg configuration changes. Otherwise the finger of fault points in the wrong direction.

     
  • xyz
    xyz
    2010-04-21

    I'm sorry, I'm late :-)

    I updated the open driver for the ATI Mobility Radeon 7500 and the new Xorg 1.8. Lxterminal 0.1.7 works fine.

     
  • martyj19
    martyj19
    2010-04-21

    No problem. Thanks for all your effort on this. That was some fine detective work.

    I'll leave this Pending Remind for a while so that if others have the issue they can see the resolution. I'll also post a note to the mailing list.

     
  • martyj19
    martyj19
    2010-04-21

    • assigned_to: nobody --> martyj19
    • status: open --> pending-remind
     
  • This Tracker item was closed automatically by the system. It was
    previously set to a Pending status, and the original submitter
    did not respond within 14 days (the time period specified by
    the administrator of this Tracker).

     
    • status: pending-remind --> closed-remind