#130 VST plugins loading slowly

closed-invalid
Behavior (260)
7
2009-04-22
2008-12-29
kikkake
No

It takes more than a minute to load any VST plugin.

It's the same on the ubuntu lmms and svn rev 1967.

I have a 2.4ghz 4-core processor, so it should not be about cpu power.

I'm attaching a terminal output i get when trying to load a song with one superwave p8 and two synth1 plugins. It loads, but just takes time.

It seems to take a lot of time after this line:
RemotePlugin::DebugMessage: creating GUI thread.

And the second synth1 plugin loads quickly after the first has loaded.

I do have nvidia gpu with the latest drivers from nvidia.

Discussion

  • kikkake
    kikkake
    2008-12-29

    console output

     
    Attachments
  • kikkake
    kikkake
    2009-01-02

    Also, after closing lmms I get these messages at the console:
    QProcess: Destroyed while process is still running.
    QProcess: Destroyed while process is still running.
    QProcess: Destroyed while process is still running.

     
  • kikkake
    kikkake
    2009-01-04

    • priority: 5 --> 7
     
    • labels: --> Behavior
    • assigned_to: nobody --> tobydox
     
  • Which version is this? Does this still happen with latest stable version from Git repo? Does this only happen with specific plugins? Which version of WINE do you have installed? In either case there's not much room for improvements - either it works or not... :-/

     
    • milestone: --> Version 0.4.1 Release
    • status: open --> closed-invalid
     
  • No response - I'll therefore close. All I can suggest is to use the latest version of LMMS... even if it does not help, I can't fix it, sorry..