#365 0.9 RC1 Seg Faults When Loading Library

v0.9
closed
nobody
None
1
2012-11-28
2012-10-21
Anonymous
No

I'm running the pre-compiled kiwix 0.9 RC1 binary on Arch Linux (64 bit). I can successfully load Kiwix and use it to download the Wikipedia zim file, but as soon as I tell Kiwix to load the file from my library, it crashes with a seg fault. After that Kiwix fails to run.

*** LOG addons.xpi: startup
*** LOG addons.xpi: checkForChanges
*** LOG addons.xpi: No changes found
[1]    17534 segmentation fault  kiwix

The only way I can get Kiwix to run again is by deleting the profile.

Discussion

1 2 > >> (Page 1 of 2)
  • Could you please send me the ZIM file?

     

    • Anonymous
      2012-10-21

      It's 9.7 GB. I don't think I have any place I can upload that. It's just the basic English Wikipedia that Kiwix offers in the "Get new files" section of the library. The file name is wikipedia_en_all_nopic_01_2012.zim. The md5 sum is 7f97b3bd3a8cc3111d9b783c164280c0.

      By the way, I also found that if I move the zim file out of the profile directory, I can get Kiwix to launch again. It opens up with the error message Unable to load '...path to zim...'. Are you sure this is a ZIM file?. After I click through that errror Kiwix loads without seg faulting. (But then if I go to File -> Open and have it open the ZIM file from wherever I moved it to, it seg faults again.)

       

  • Anonymous
    2012-10-21

    (I think SourceForge lost my reply somehow, so I'm typing this again.)

    It's 9.7 GB. I don't think I have any place to upload that. It's just the basic English Wikipedia that Kiwix offers in the "Get new files" section of the library. The file name is wikipedia_en_all_nopic_01_2012.zim. The md5 sum is 7f97b3bd3a8cc3111d9b783c164280c0.

    By the way, I've found that if I move the zim file from the profile, I can successfully run Kiwix again. When I launch it, it displays an error message that it can't open the file at the previous location in the profile (because it isn't there anymore). I can click through that error and Kiwix launches without seg faulting. But then if I go to File -> Open and have it attempt to open the zim file at where I moved it to, it seg faults again.

     

  • Anonymous
    2012-10-21

    I just downloaded the Simple English Wikipedia ZIM file (wikipedia_en_simple_all_08_2011.zim). When I attempt to load it, I get the same seg fault behaviour. So it doesn't seem specific to one file.

     

  • Anonymous
    2012-10-21

    And to make things more interesting, I just downloaded the old Kiwix 0.9 Beta 5 binary. It works fine. I can load both ZIM files without any seg faulting.

     

  • Anonymous
    2012-10-21

    I'm using the 64bit version. I can't run the i686 version as I don't have the proper libraries installed.

     

  • Anonymous
    2012-10-30

    I have the same problem. I'm getting crazy.

     
  • I still have to install an arch linux an try to reproduce that bug... I will try to do that this week.

     

  • Anonymous
    2012-11-18

    I'm another arch user on a 64bit system and having the same exact problem.

     
1 2 > >> (Page 1 of 2)