TauVPN and hidden Network Drives

Help
sid42
2006-03-23
2013-04-10
  • sid42
    sid42
    2006-03-23

    Hi everybody,

    as long as TauVPN is running on my XP-SP2 notebook network-drives which are linked via the "net use"-command don't show up in the explorer. On the commandline i can switch to this drive and it is also accessible via "File open" in every application i tested.

    Any hints or workarounds?

    Thanks in advance.

     
    • I don't think that this problem is caused by TauVPN.
      Does the name of the share end with "$"? In that case it might be invisible in the explorer. 

       
    • sid42
      sid42
      2006-03-23

      Thanks for your reply but the share doesn't end with "$".
      It worked until i installed TauVPN.
      If i exit TauVPN end stop the service the share becomes visible again.

       
    • This is interesting, I'll do some tests. Is this happening from the moment when TauVPN service is running, or after establishing a VPN connection?

       
    • sid42
      sid42
      2006-03-23

      No, it's not necessary to activate a connection.

       
    • I don't have any idea. On my machines this phenomenon
      isn't there. (XP Home SP2 and W2k SP4)

       
    • sid42
      sid42
      2006-03-23

      Maybe i can test TauVPN on 2 other Notebooks next week. I'll report after i've tried it.

       
    • sid42
      sid42
      2006-04-06

      Sorry, took a while.
      I tested TauVPN on another Notebook - same effect, the shares become invisible. Maybe it is an interaction with another software running on this machines.
      I got the VPN working now with vpn.ebootis.de.

      Nevertheless, thanks for your help.