IAXModem not dropping channel

Help
psc2
2009-09-21
2013-04-05
  • psc2
    psc2
    2009-09-21

    HI,

    I've got 20 iaxmodems running on a centos box with asterisk 1.6 & hylafax. Both inbound, outbound and internal work fine.

    The only issue I am having is that about 50% of the time the channel still shows as active in asterisk when the fax has finished sending / receiving, ie "iax2 show channels" in the asterisk CLI will give me a whole bunch of:

    "IAX2/fax001-11406     127.0.0.1        (None)      11406/02294  00005/00006  00000ms  -0001ms  0000ms  ulaw"

    Note that the modem(s) are actually free and will continue to send/receive calls, but will eventually appear in asterisk to be active on multiple channels, as such this isn't preventing hylafax from working, but is obviously quite annoying and will prevent things like 'core restart when convenient' from working.

    I'm not sure if this would be an asterisk or iaxmodem issue (although I do have other iax channels/trunks that do not do this).

    This is what I have in my iax.conf:
    (!)
    type=friend
    host=dynamic
    secret=secret
    context=fax
    accountcode=fax
    disallow=all
    allow=ulaw
    allow=alaw
    deny=0.0.0.0/0.0.0.0
    permit=127.0.0.1/255.255.255.255
    qualify=no

    (faxset)
    (faxset)

    (faxset)

    my /etc/iaxmodem/tty files are in this format:

    device          /dev/ttyIAX1
    owner           uucp:uucp
    mode            660
    port            4570
    refresh         60
    server          127.0.0.1
    peername        fax001
    secret          secret
    codec           alaw

    If anyone can think of anything I can try to get this sorted would be much appreciated.

    Thanks,

    Paul

     
  • Lee Howard
    Lee Howard
    2009-10-02

    I've never used Asterisk 1.6.  Maybe you should try with 1.4.