Hi ,

 

This is my schématics for Ethernet – Gumstick.

 

My Problem is that LAN9221 is not recognized :

           

In:    serial

Out:   serial

Err:   serial

Die ID #76fa000400000000040398cf02017008

Net:   smc911x: Invalid chip endian 0x00020002

No ethernet found.

Hit any key to stop autoboot:  0

No MMC card found

Booting from nand ...

 

I need help please.

 

Thanks

 

 

 


De : Faouzi Sejil [mailto:f.sejil@watteco.com]
Envoyé : vendredi 19 novembre 2010 09:26
À : 'General mailing list for gumstix users.'
Objet : Re: [Gumstix-users] No ethernet found.

 

Hi Steve,

 

Thank you for your quick answer.

 

I changed the Lan9221 by an other and all it’s OK know.

 

It was maybe a little problem with his component.

 

 

 

Faouzi SEJIL

 

 

 

 

 


De : Steve Sakoman [mailto:sakoman@gmail.com]
Envoyé : jeudi 18 novembre 2010 15:13
À : General mailing list for gumstix users.
Objet : Re: [Gumstix-users] No ethernet found.

 

On Thu, Nov 18, 2010 at 6:03 AM, Faouzi Sejil <f.sejil@watteco.com> wrote:

Hi,

 

Can you explain me this problem please?

 

Net:   smc911x: Invalid chip endian 0x00000000

No ethernet found.

 

One of you, have solution to correct this problem ?

 


There is something wrong with the way that the ethernet chip is connected on your custom board.

Without schematics and hardware there is very little that people on this list can do to help.

Carefully check the design against the Tobi and make sure that you have copied this portion exactly and that you do not have any board layout or component loading issues.

Steve