#34 USB Device Errors

open
sakoman
Bug (21)
5
2009-09-28
2009-09-28
David Sanders
No

Setup:
Currently using Overo Earth (with 2.6.30 kernel) on Tobi dev board. Trying to add second ethernet port via the USB mini A port (the one next to the onboard ethernet port). Currently I have it going USB mini A port -> USB mini A/B cable -> USB hub -> USB ethernet port. I have the USB ethernet adapter plugged into the hub, and the hub plugged into the cable when I plug the cable into the Tobi board.

Problem:
When I plug the USB ethernet "solution", if you will, into the Tobi board, I get a few errors that I'm unsure about...log here:
usb 2-2: new high speed USB device using ehci-omap and address 2
usb 2-2: New USB device found, idVendor=05e3, idProduct=0608
usb 2-2: New USB device strings: Mfr=0, Product=1, SerialNumber=0
usb 2-2: Product: USB2.0 Hub
usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 2-2:1.0: USB hub found
hub 2-2:1.0: 4 ports detected
usb 2-2.1: new full speed USB device using ehci-omap and address 3
usb 2-2.1: New USB device found, idVendor=0a46, idProduct=9601
usb 2-2.1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
usb 2-2.1: Product: DM9601 USB NIC
usb 2-2.1: Manufacturer: DM9601 USB NIC
usb 2-2.1: SerialNumber: 9601
usb 2-2.1: configuration #1 chosen from 1 choice
eth1: register 'dm9601' at usb-ehci-omap.0-2.1, Davicom DM9601 USB Ethernet, 00:60:6e:00:f1:21
usbcore: registered new interface driver dm9601
eth1: link down
hub 2-0:1.0: port 2 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
usb 2-2: USB disconnect, address 2
usb 2-2.1: USB disconnect, address 3
eth1: unregister 'dm9601' usb-ehci-omap.0-2.1, Davicom DM9601 USB Ethernet

If I have something plugged into the USB ethernet port when I plug it in, I get a slightly different log:
usb 2-2: new high speed USB device using ehci-omap and address 2
usb 2-2: New USB device found, idVendor=05e3, idProduct=0608
usb 2-2: New USB device strings: Mfr=0, Product=1, SerialNumber=0
usb 2-2: Product: USB2.0 Hub
usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choice
hub 2-2:1.0: USB hub found
hub 2-2:1.0: 4 ports detected
usb 2-2.1: new full speed USB device using ehci-omap and address 3
usb 2-2: clear tt 1 (8030) error -71
usb 2-2: clear tt 1 (8030) error -71
usb 2-2: clear tt 1 (8030) error -71
usb 2-2: clear tt 1 (8030) error -71
usb 2-2.1: New USB device found, idVendor=0a46, idProduct=9601
usb 2-2.1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
usb 2-2.1: configuration #1 chosen from 1 choice
usb 2-2.1: can't set config #1, error -71
usb 2-2: clear tt 1 (8030) error -71
hub 2-2:1.0: hub_port_status failed (err = -71)
usb 2-2: USB disconnect, address 2
usb 2-2.1: USB disconnect, address 3
usb 2-2: clear tt 1 (8030) error -108
usb 2-2: clear tt 1 (0030) error -19

Discussion