Maxime,

Can you please provide more details on how you solved this issue? I have also upgraded to Ubuntu 12.04 and my sound is gone in FG.
I checked my home directory and I don't have any .alsoftrc directory there.
IB


> Thanks to all for your answers and the hint about checking the OpenAL configuration - the
> problem was caused by a stale .alsoftrc config file that had persisted in my home
> directory across the OS upgrade. Sorry for the noise...
>
> >
> > You OpenAL intsallation might not be properly configured, check your
> > /etc/openal/alsoft.conf
> > and/or
> > ~/.alsoftrc
> > files. (If you have OpenAL-soft. The location in /etc may vary with
> > the distribution.)
> >
> > On my system I have
> > anders@sleipner:~$ cat ~/.alsoftrc
> > format = AL_FORMAT_STEREO16
> > cf_level = 2
> > drivers = alsa
> > [alsa] # ALSA backend stuff
> > device = plug:dmix
> > capture = plug:dsnoop
> > [wave]
> > file = /dev/null
> >
> > to make OpenAL use ALSA.
> >
> > Cheers,
> >
> > Anders
>
>
> --
> sent from my armchair
>
> ------------------------------------------------------------------------------
> Live Security Virtual Conference
> Exclusive live event will cover all the ways today's security and
> threat landscape has changed and how IT managers can respond. Discussions
> will include endpoint security, mobile security and the latest in malware
> threats. http://www.accelacomm.com/jaw/sfrnl04242012/114/50122263/
> _______________________________________________
> Flightgear-devel mailing list
> Flightgear-devel@lists.sourceforge.net
> https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/flightgear-devel