#20 On dual-Athlon, EVMS/N/GUI gets SEGV from pthread_create

Version_2.0
open
5
2004-03-01
2004-02-29
Timothy Sesow
No

Has anyone else seen this:

If I install on one system I have (dual Athlons), EVMS,
EVMSN
and EVMSGUI get segmentation faults when starting up. I
have tried with and without MD on the boot disk. I am
using the 2.4.24-1 kernel. If I comment out the
"pthread_create" in engine.c for the shutdown_thread,
the program(s) runs fine. I am still wandering
thru the source code to find the purpose of
shutdown_thread, but in the meantime, I wanted to see
if others had ideas or past experiences.

The segmentation fault seems to occur in a thread
somewhere, since the main thread of the program gets into
do_discovery before the SEGV. GDB traceback is all
screwed up, hence my difficulties in locating the exact
point of the core dump.

I have also tried disabling various plugins, which
makes no difference.

Hardware:
Dual 1600 Athlons
1GByte memory
Dual IDE drives
Two QLogic 2342 Fibre Channel Adaptors (four ports).
InforTrend RAID controllers with two 1.7TB logical disks

Discussion

  • Timothy Sesow
    Timothy Sesow
    2004-02-29

    Engine log with -d Everything with SEGV

     
    Attachments
  • Luciano Chavez
    Luciano Chavez
    2004-03-01

    • assigned_to: lchavez --> steved62
     
  • Luciano Chavez
    Luciano Chavez
    2004-03-01

    Logged In: YES
    user_id=209250

    Timothy,

    If you have a backtrace or dump, can you attached them please?

    Re-assigning bug to steved to investigate from the engine
    standpoint.

     
  • Timothy Sesow
    Timothy Sesow
    2004-03-04

     
    Attachments