Cannot Drag and Drop?

Eric To
2010-06-20
2013-04-26
  • Eric To
    Eric To
    2010-06-20

    Hi,

    I've just installed Eclipse4SL. But i am unable to Drag and Drop from the Palette. All it show is red dot, there is no icon there. When i try to drag it, it just give me a red circle with a slash in the middle (like cannot access/denied sign).

    I've tried both installation methods:
    - Downloaded the latest Eclipse Java EE, and then downloaded all the latest packages (SL SDK 4.0, MSWD Expression 2010, MSVS 2010, etc.) Same thing, cannot drag and drop.
    - Then i try the eclipse4sl-win-runtime-1.0.0.R_2001016.zip suggested from the Download guide.

    Both way still no go. Cannot drag and drop anything.

    Could someone give me some hint?

     
  • Yves YANG
    Yves YANG
    2010-06-20

    It seems you have a problem of installation. I have two ideas:
    1. Could you look at the log file of eclipse <workspace>/.metadata/.log ?
    2. Test the installation with a fresh eclipse.

    Best regards
    Yves YANG 

     
  • Eric To
    Eric To
    2010-06-20

    Hi, it was fresh install in both scenarios.

    .log file content:

    !SESSION 2010-06-19 21:34:49.625 -------------------------------
    eclipse.buildId=unknown
    java.version=1.6.0_20
    java.vendor=Sun Microsystems Inc.
    BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
    Framework arguments:  -product org.eclipse.epp.package.jee.product
    Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 -product org.eclipse.epp.package.jee.product

    !ENTRY org.eclipse.osgi 2 1 2010-06-19 21:35:13.344
    !MESSAGE NLS unused message: MSSilverlightPreferenceLabel in: org.soyatec.eclipse4sl.core.messages

     
  • Eric To
    Eric To
    2010-06-20

    The above .log content was from the pre-packaged installation Eclipse.

    The following .log is was done with all the latest components (such as latest Visual Studio 2010, SilverLight SDK 4.0 etc.)

    !SESSION 2010-06-18 00:36:07.084 -------------------------------
    eclipse.buildId=unknown
    java.version=1.6.0_20
    java.vendor=Sun Microsystems Inc.
    BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
    Framework arguments:  -product org.eclipse.epp.package.jee.product
    Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 -product org.eclipse.epp.package.jee.product

    !ENTRY org.eclipse.osgi 2 1 2010-06-18 00:36:38.559
    !MESSAGE NLS unused message: MSSilverlightPreferenceLabel in: org.soyatec.eclipse4sl.core.messages

    !ENTRY org.soyatec.eclipse4sl.core 4 0 2010-06-18 00:39:12.215
    !MESSAGE D:\Program Files (x86)\eclipse\workspace\test\Bin\Debug\test.xap (The system cannot find the file specified)
    !STACK 0
    java.io.FileNotFoundException: D:\Program Files (x86)\eclipse\workspace\test\Bin\Debug\test.xap (The system cannot find the file specified)
    at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
    at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.utils.FileUtils.copyFile(FileUtils.java:117)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.utils.FileUtils.copyFile(FileUtils.java:68)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.utils.ProjectHelper.deploy(ProjectHelper.java:490)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.ui.launch.WebappLaunchDelegate.doLaunch(WebappLaunchDelegate.java:39)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.ui.launch.PageLaunchDelegate.launch(PageLaunchDelegate.java:89)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:853)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:703)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(DebugUIPlugin.java:866)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$8.run(DebugUIPlugin.java:1069)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)

    !ENTRY org.soyatec.eclipse4sl.core 4 0 2010-06-18 00:40:19.450
    !MESSAGE D:\Program Files (x86)\eclipse\workspace\test\Bin\Debug\test.xap (The system cannot find the file specified)
    !STACK 0
    java.io.FileNotFoundException: D:\Program Files (x86)\eclipse\workspace\test\Bin\Debug\test.xap (The system cannot find the file specified)
    at java.io.FileInputStream.open(Native Method)
    at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.utils.FileUtils.copyFile(FileUtils.java:117)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.utils.FileUtils.copyFile(FileUtils.java:68)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.utils.ProjectHelper.deploy(ProjectHelper.java:490)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.ui.launch.WebappLaunchDelegate.doLaunch(WebappLaunchDelegate.java:39)
    at org.soyatec.eclipse4sl.core.ui.launch.PageLaunchDelegate.launch(PageLaunchDelegate.java:89)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:853)
    at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:703)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(DebugUIPlugin.java:866)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$8.run(DebugUIPlugin.java:1069)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)

    !ENTRY org.eclipse.debug.core 4 2 2010-06-18 00:41:57.023
    !MESSAGE Problems occurred when invoking code from plug-in: "org.eclipse.debug.core".
    !STACK 0
    org.eclipse.swt.SWTException: Device is disposed
    at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:3884)
    at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:3799)
    at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:3770)
    at org.eclipse.swt.widgets.Display.error(Display.java:1204)
    at org.eclipse.swt.widgets.Display.asyncExec(Display.java:655)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.views.console.ProcessConsole.resetName(ProcessConsole.java:459)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.views.console.ProcessConsole.handleDebugEvents(ProcessConsole.java:441)
    at org.eclipse.debug.core.DebugPlugin$EventNotifier.run(DebugPlugin.java:1081)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.debug.core.DebugPlugin$EventNotifier.dispatch(DebugPlugin.java:1115)
    at org.eclipse.debug.core.DebugPlugin$EventDispatchJob.run(DebugPlugin.java:382)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)

    !ENTRY org.eclipse.debug.core 4 125 2010-06-18 00:41:57.023
    !MESSAGE An exception occurred while dispatching debug events.
    !STACK 0
    org.eclipse.swt.SWTException: Device is disposed
    at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:3884)
    at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:3799)
    at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:3770)
    at org.eclipse.swt.widgets.Display.error(Display.java:1204)
    at org.eclipse.swt.widgets.Display.asyncExec(Display.java:655)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.views.console.ProcessConsole.resetName(ProcessConsole.java:459)
    at org.eclipse.debug.internal.ui.views.console.ProcessConsole.handleDebugEvents(ProcessConsole.java:441)
    at org.eclipse.debug.core.DebugPlugin$EventNotifier.run(DebugPlugin.java:1081)
    at org.eclipse.core.runtime.SafeRunner.run(SafeRunner.java:42)
    at org.eclipse.debug.core.DebugPlugin$EventNotifier.dispatch(DebugPlugin.java:1115)
    at org.eclipse.debug.core.DebugPlugin$EventDispatchJob.run(DebugPlugin.java:382)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)
    !SESSION 2010-06-19 16:09:42.788 -------------------------------
    eclipse.buildId=unknown
    java.version=1.6.0_20
    java.vendor=Sun Microsystems Inc.
    BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
    Framework arguments:  -product org.eclipse.epp.package.jee.product
    Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 -product org.eclipse.epp.package.jee.product

    !ENTRY org.eclipse.osgi 2 1 2010-06-19 16:11:03.673
    !MESSAGE NLS unused message: MSSilverlightPreferenceLabel in: org.soyatec.eclipse4sl.core.messages
    !SESSION 2010-06-19 17:38:38.565 -------------------------------
    eclipse.buildId=unknown
    java.version=1.6.0_20
    java.vendor=Sun Microsystems Inc.
    BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
    Framework arguments:  -product org.eclipse.epp.package.jee.product
    Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 -product org.eclipse.epp.package.jee.product

    !ENTRY org.eclipse.ui 4 4 2010-06-19 17:42:59.858
    !MESSAGE Plug-in 'org.soyatec.eclipse4sl.core' contributed an invalid Menu Extension (Path: 'org.eclipse.ui.OpenWithSubMenu' is invalid): org.soyatec.eclipse4sl.core.openVSAction

    !ENTRY org.eclipse.ui 4 4 2010-06-19 17:42:59.877
    !MESSAGE Plug-in 'org.soyatec.eclipse4sl.core' contributed an invalid Menu Extension (Path: 'org.eclipse.ui.OpenWithSubMenu' is invalid): org.soyatec.eclipse4sl.core.openBlendAction

    !ENTRY org.eclipse.ui 4 4 2010-06-19 17:43:06.865
    !MESSAGE Plug-in 'org.soyatec.eclipse4sl.core' contributed an invalid Menu Extension (Path: 'org.eclipse.ui.OpenWithSubMenu' is invalid): org.soyatec.eclipse4sl.core.openVSAction

    !ENTRY org.eclipse.ui 4 4 2010-06-19 17:43:06.868
    !MESSAGE Plug-in 'org.soyatec.eclipse4sl.core' contributed an invalid Menu Extension (Path: 'org.eclipse.ui.OpenWithSubMenu' is invalid): org.soyatec.eclipse4sl.core.openBlendAction

    !ENTRY org.eclipse.osgi 2 1 2010-06-19 17:43:19.446
    !MESSAGE NLS unused message: MSSilverlightPreferenceLabel in: org.soyatec.eclipse4sl.core.messages