Learn how easy it is to sync an existing GitHub or Google Code repo to a SourceForge project! See Demo

Close

Preview not working, built XAP not displaying

2009-03-28
2013-04-26
  • Joseph Jones
    Joseph Jones
    2009-03-28

    OK, two issues here after installing the latest Eclipse4SL on Mac OS X 10.5.6.

    1) When I open my project, the XAML preview displays nothing.

    2) When I run my project from Eclipse (or directly) the Silverlight Control just sits on the spinning blue balls loading screen. It hits 100% and then does nothing.

    I am using the latest Mono, the latest Silverlight Runtime 2.0.40115.0 ad the latest tools form Eclipse4SL.

    Not sure what is the issue. I see nothing in console.app nor anyplace else that might point to the issue.

     
    • Yves YANG
      Yves YANG
      2009-03-30

      Can you test to create a new project?

      We have noticed a bug of the build if the bin and obj are missing.

      Best regards
      Yves YANG

       
    • Joseph Jones
      Joseph Jones
      2009-03-31

      Nope, they both have the same issue. And they both have Bin and Obj folders.

       
    • Rick Downs
      Rick Downs
      2009-04-24

      I have the exact same problem. Mac OS X, 10.5.6, latest Eclipse, tried with both Silverlight 2 and Silverlight 3.

      In my case, the XAML preview works (but stopped working for awhile and came back when I reinstalled Eclipse), but when I run the HelloWorldTutorial, built from scratch, nothing comes up in the browser. The .xap file isn't loaded.

       
      • Yves YANG
        Yves YANG
        2009-04-25

        Could you indicate us the version of eclipse, eclipse 3.4.x or eclipse3.5M6?

         
    • Rick Downs
      Rick Downs
      2009-04-25

      This is the version I'm using:

      Version: 3.4.1
      Build id: M20080911-1700

       
    • Rick Downs
      Rick Downs
      2009-04-27

      Just updated to 3.4.2 M20090211-1700, and now XAML preview is gone again, still doesn't load .xap file.

       
      • Yves YANG
        Yves YANG
        2009-04-28

        It is very strange.

        Please check all Pre-requisites are installed step by step:
            *  Mac X 10.5 (or above)
              - Mac OS X includes the full version of J2SE 1.5, pre-installed with the Java Development Kit (JDK) and the HotSpot virtual machine (VM), so you don't have to download, install, or configure anything. If it doesn't work, you can download from here.
            * Mono
              - Select Mac OS X platform
            * Eclipse 3.4.1 (Mac OS X)
            * Silverlight 2 Runtime (2.0.31005.0 or above)
                  o Go to this page http://silverlight.net/GetStarted/, at the right side, click on the "Mac runtime".

        The Silverlight 3 is not supported.

        Best regards
        Yves YANG

         
        • Rick Downs
          Rick Downs
          2009-04-30

          Yep, have all that. Still doesn't work. Oh well...

           
          • Yves YANG
            Yves YANG
            2009-05-17

            It seems there is the Silverlight SDK is missing. You need reinstall it. Make sure Silverlight SDK is in the list of plugins to install.

             
    • paul galvin
      paul galvin
      2009-05-16

      Hi there, on running the silverlight example DataGridTutorial I press run with eclipse and it simply pops up notepad indicating 'The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.

      Microsoft(R) Silverlight(TM) Development Utility. Version 1.0.0.0
      Copyright (c) Microsoft Corporation.  All rights reserved.

      Chiron serving 'E:\devapps\projects\DataGridTutorial.Web' as http://localhost:15215/
      14:26:19 400       646 [unknown] [Unparsable bad request]

      If I load the http://localhost:15215/DataGridTutorialTestPage.html
      all works fine.

      The Chiron instance, XAP file seems fine but I may be missing something obvious.

       
      • Yves YANG
        Yves YANG
        2009-05-17

        Are there some logs? Please take a look at the "Error view".

         
    • paul galvin
      paul galvin
      2009-05-16

      I should add, any help on my DataGridTutorial issues would be welcome.

      regards

      Paul.