#212 Cybergenic Ranger Crashes before starting

0.63
closed
5
2012-09-07
2005-01-16
Rogerio Campos
No

I'm trying to load the game Cybergenic Ranger with
version 0.63 but when you run the game executable files
(both cyber.exe or start.com), the game crashes at the
command line and the shell screen shows a lot of messy
characters. Then it returns to the prompt without
loading the game. It was partially working on previous
Dosbox releases.
Another issue with this game is that the intro screens
are completely black, you can just listen the realsound
music playing on the background, and if you try to run
the introduction, when the intro sequence reaches the
Spins file, it crashes with an illegal opcode 7.

Discussion

  • Peter Veenstra
    Peter Veenstra
    2005-01-19

    Logged In: YES
    user_id=535630

    hmm it seems to work with current cvs.

     
  • Peter Veenstra
    Peter Veenstra
    2005-01-19

    Logged In: YES
    user_id=535630

    tried it with a default install of dosbox 0.63 as well.
    seems to work

     
  • Rogerio Campos
    Rogerio Campos
    2005-01-19

    Logged In: YES
    user_id=531692

    I'll try to uninstall my current copy and install it again from
    scratch. Maybe one of my files are corrupted or something.

    Let me ask you about the intro sequence... have you
    confirmed what I told you about the intro black screens in my
    previous message? Or the intro shows you the title screen
    togheter with the background realsound music? If the title
    screen doesn't appear to you aswell, do you know if this
    could be caused by video instructions not yet implemented?

    Thanks for the support.
    Regards,
    RC.

     
  • Peter Veenstra
    Peter Veenstra
    2005-01-19

    Logged In: YES
    user_id=535630

    The intro is indeed black.
    Didn't look at the cause of it.

    I started it using start.com.

     
  • Rogerio Campos
    Rogerio Campos
    2005-01-19

    Logged In: YES
    user_id=531692

    Sorry Qbix, I'm a really dumb... !! I've deleted my old .cfg files
    and it works again!!

    About the black screens... I've read at mobygames trivia that
    this game in particular was programmed in Turbo C++ using
    the Genus PCX Programmers Toolkit. I think these images that
    doesn't appear at the intro sequence are stored in some sort
    of pcx compression method that Dosbox doesn't recognize.
    It's weird and I think I'm wrong about it, since the other
    images and parts of the game are working properly.
    I'll ask you a favor (if possible)... please, at least, try to find
    out what's happening with this intro and why it shows
    nothing more than a black screen. I just need to see that
    digitized spaceship rotation again!! ;)
    A final word: when the intro reaches the point of the spinning
    spaceship, it crashes with the following message: 'error
    GRP:GRP5 - Illegal Call 7.

    Thanks for the support and keep with this great work.
    Regards,
    RC.

     
  • Peter Veenstra
    Peter Veenstra
    2006-02-12

    Logged In: YES
    user_id=535630

    I seem to be getting an image in the intro.
    runs a bit slow as it plays with the PIC a lot.