testinstallatie : hoe nu verder?

PitKings
2005-06-11
2013-05-02
 • PitKings
  PitKings
  2005-06-11

  Tot mijn eigen verbazing ben ik inmiddels zover gekomen dat de oracle dbase en Compiere op mijn computer staan. Helaas is daar voorlopig alles mee gezegd, als ik de client start wordt de server niet of niet goed aangegeven in het startscherm. Ik heb ff geen idee wat daar moet staan.
  Volgende zaken ben ik tegengekomen:
  - bij de laatste installatiehandeling RUN_server2 blijft het command-venster geopend op regel "INFO [server] JBoss <MX MicroKernel> [3.2.3 <build: CUSTag=JBoss_3_2_3 date 200311301445>] Started in 1m:18s:750ms"
  - in de logs is de boot.log error vrij, de server geeft in de regels error meldingen bij de installatie van de tomcat util

  Tijdens de installatie en in het scherm "verbinding met Compiere" heb ik volgens mij geen instellingen gewijzigd. Wat zou daar moeten staan?

  Compiere op C:\Compiere2, Oracle op G:\Oracle\product

  Voor iedere ondersteuning dankbaar,

  groet Pepijn

   
  • Hallo Pepijn,

   gefeliciteerd. Je hebt de server gestart. Nu moet je de client nog starten, want een server doet natuurlijk nix wanneer er geen clients lopen.

   Het ziet er goed uit, of niet?

   Veel succes nog verder,

   Johan Steunenberg

    
  • Sorry, ik was een beetje snel, maar toch:

   - de server loopt
   - wanneer je problemen hebt met tomcat, betekent dat, dat daar wat fout gaat in de webaanbinding. Dat heeft waarschijnlijk geen konsekwenties voor de interne serverprocessen.
   - de client loopt ook onafhankelijk van de server. wanneer de client niet loopt, moet je de client instellingen kontroleren. wanneer je de client met het .bat bestandje laadt, kun je al iets in je DOSbox zien, en je kan testen uit je startvenster.

   groetjes,
   johan

    
  • PitKings
   PitKings
   2005-06-11

   Hi Johan,

   dank voor je reactie. ik heb echter nog een jamaar jamaar: ik start de client met het icoontje op mijn desktop. Sofar sogood. Echter, dan loop ik vast. In het dos-venster wat opent komt een I/O-uitzondering:
   "DB_Oracle.getCachedConnection: java.sql.SQLException: I/O uitzondering: The Network Adapter could not establish the connection" en nog wat vergelijkbare meldingen. Vervolgens opent het java "aanmelden bij Compiere" venster, met het serverveld rood onderlegt, en links onderaan niet verbonden. Vervolgens kan ik het "sub"scherm "verbinding met Compiere" openen maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee wat ik daar aan instellingen moet veranderen om Compiere werkelijk te kunnen starten.

   Duzzz? Wat nu?

   Gr.

   Pepijn

    
   • Hallo Pepijn,

    je moet zorgen dat het serverveld niet meer rood onderlegt is.

    Je kan rechts in het veld op het icon klikken. dan krijg je een masker, waar je je instellingen kunt testen. Je kunt ook eerst proberen met TNSping kontakt met je datenbank te leggen - wanneer dat niet lukt, de compiere website over de installatie van oracle nog een keer doorlezen, of een vriendje vragen, die verstand heeft van oracle.

    De datenbankinstallatie is het enige lastige bij de compiereinstallatie.

    Groetjes,
    Johan

     
  • PitKings
   PitKings
   2005-06-12

   ik ben inmiddels zover dat ik in het scherm "verbinding met Compiere" de verbinding met de database kan leggen (test = groen vinkje). Alleen de "test applicatie" krijg ik niet groen.  Ik blijf zoeken, mocht iemand een oplossing weten (logbestand oid waar de naam / instelling te vinden is) hou ik me aanbevolen.

   P.

    
  • PitKings
   PitKings
   2005-06-12

   t'is een meisje: bevallen zondagochtend 9:00. Op het eerste gezicht gezond (oftewel: compiere draait!)

    
   • Hartelijk gefeliciteerd.