Learn how easy it is to sync an existing GitHub or Google Code repo to a SourceForge project! See Demo

Close

network:"meTAP device not found" on winXP SP2

Help
hananel
2006-02-08
2013-05-09
  • hananel
    hananel
    2006-02-08

    Hello,
    somebody can help me !
    a problem with the virtual network card,
    i have install the CoLinux on two machines one WinXP without SP2
    and the second is WinXP with SP2.
    when i run the CoLinux by the command "colinux-daemon.exe -c default.colinux.xml"
    with no changes on the default.colinux.xml from the installation,
    the Virtual network Card on the WinXP without the SP2 as "plug in" ,
    BUT on the WinXP with SP2 the card is been "unplugged" on all time,
    this is the log on the console:
    D:\coLinux>colinux-daemon.exe -c default.colinux.xml
    Cooperative Linux Daemon, 0.6.3
    Compiled on Sun Feb  5 20:25:03 2006

    searching TAP device named "TAB"
    Error opening registry key: SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network\{4D36E972-E
    325-11CE-BFC1-08002BE10318}\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network\{4D36E972-E
    325-11CE-BFC1-08002BE10318}\{07D91BD5-CFEF-4545-9821-D861F62657D2}\Connection\Na
    meTAP device not found
    Linux version 2.6.11-co-0.6.3 (george@CoDebianDevel) (gcc version 3.4.4 20050314
    (prerelease) (Debian 3.4.3-13)) #1 Sun 64MB LOWMEM available.
    initrd enabled: start: 0xc3e10000  size: 0x001ef78a)
    On node 0 totalpages: 16384
      DMA zone: 0 pages, LIFO batch:1
      Normal zone: 16384 pages, LIFO batch:4
      HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1
    Built 1 zonelists
    Kernel command line: root=/dev/cobd0"

    i try to install the new adapter driver that recommended
    By Henry :
    "If that not helps, try to install an other version, for sample this:
    http://www.henrynestler.com/colinux/tools/netdriver-tap83.zip
    Try the manual install with control panal (see readme in zip)
    or the command line install. "

    and the problem not fixed.

    i have try to do step by step the "http://wiki.colinux.org/cgi-bin/StepByStepInXP"
    and it did not solve the problem

     
    • Henry N.
      Henry N.
      2006-02-10

      Is the name "TAB" correct?

      Perhaps has your adapter the name "LAN Connection ...", or is named "TAP"?

      If you have only one TAP interface installed, need no name in config.  Use simple this XML:
      <network index="0" type="tap" />

      Or on command line (version 0.6.3 and later):
      eth0=tuntap

      Henry

       
    • hananel
      hananel
      2006-02-10

      thanks Herny, about the quik response.

      the name "TAB" is correct. i added to the original config.xml becouse the adapter not response to the CoLinux(it is unplug at all time the CoLinux start and the adapter still unplug)
      so i added to the config XML file the name TAB at any hope that the adapter will start to work.