Work at SourceForge, help us to make it a better place! We have an immediate need for a Support Technician in our San Francisco or Denver office.

Close

#23 Make install fails to relink libbu.la

unexpected behavior
closed-fixed
Sean Morrison
5
2005-03-04
2005-03-04
No

System: Debian unstable on x86 machine
gcc 3.3.5
error in "make install"

Message:

Making install in libbu
make[2]: Entering directory
`/home/leandro/brlcad-7.0.4/src/libbu'
make[3]: Entering directory
`/home/leandro/brlcad-7.0.4/src/libbu'
/bin/sh ../../misc/mkinstalldirs /usr/brlcad/lib
/bin/sh ../../libtool --mode=install /usr/bin/install
-c libbu.la /usr/brlcad/lib/libbu.la
libtool: install: warning: relinking `libbu.la'
(cd /home/leandro/brlcad-7.0.4/src/libbu; /bin/sh
../../libtool --mode=relink gcc-DPREFIX="/usr/brlcad"
-pipe -fno-strict-aliasing -fno-common -fPIC -g -pipe
-fno-strict-aliasing -fno-common -fPIC -g -o libbu.la
-rpath /usr/brlcad/lib -version-info 19:1
association.lo avs.lo badmagic.lo bitv.lo bomb.lo
brlcad_path.lo bu_tcl.lo cmd.lo cmdhist.lo
cmdhist_obj.lo color.lo convert.lo fopen_uniq.lo
getopt.lo hash.lo hist.lo hook.lo htond.lo htonf.lo
ispar.lo lex.lo linebuf.lo list.lo log.lo magic.lo
malloc.lo mappedfile.lo memset.lo mro.lo observer.lo
parallel.lo parse.loprintb.lo ptbl.lo rb_create.lo
rb_delete.lo rb_diag.lo rb_extreme.lo rb_free.lo
rb_insert.lo rb_order_stats.lo rb_rotate.lo
rb_search.lo rb_walk.lo semaphore.lo units.lo vfont.lo
vls.lo xdr.lo vers.lo -lpthread
../../src/other/libtcl/libtcl8.4.la -ldl -lm )
mv: cannot stat `libbu.19.0.1': No such file or directory
libtool: install: error: relink `libbu.la' with the
above command before installing it
make[3]: ** [install-libLTLIBRARIES] Erro 1
make[3]: Leaving directory
`/home/leandro/brlcad-7.0.4/src/libbu'
make[2]: ** [install-am] Erro 2
make[2]: Leaving directory
`/home/leandro/brlcad-7.0.4/src/libbu'
make[1]: ** [install-recursive] Erro 1
make[1]: Leaving directory `/home/leandro/brlcad-7.0.4/src'
make: ** [install-recursive] Erro 1

Discussion

  • Sean Morrison
    Sean Morrison
    2005-03-04

    • labels: --> Compilation
    • milestone: --> unexpected behavior
    • assigned_to: nobody --> brlcad
    • status: open --> closed-fixed
     
  • Sean Morrison
    Sean Morrison
    2005-03-04

    Logged In: YES
    user_id=785737

    This is a known problem that is fixed in the latest CVS and will be fixed in
    the 7.2.0 release that's going up today or tomorrow. The "easy fix" should
    be to delete the m4/libtool.m4 file and rerun ./autogen.sh && ./configure --
    then make should successfully complete. Feel free to post any follow up
    problems here or as a new bug.. Thanks for the report!