Work at SourceForge, help us to make it a better place! We have an immediate need for a Support Technician in our San Francisco or Denver office.

Close

#167 Yet another Guid Mismatch

open
None
5
2012-01-10
2012-01-09
Nikhil Dhawan
No

Hi i have used axcrypt since long time and never experienced this problem.
I had encrypted two files using axcrypt 1.7.2867.0
i encrypt and decrypt them occasionally to view/add the files but this time i renamed the files after encrypting to <abc>.zip
i have also used synkron to sync it to another hard drive from my primary hard drive in laptop(after renaming)
Now its not opening the file and giving the error as "An error occurred while unwrapping. the file doesnt appear to be produced by axcrypt.Guid mismatch."
I have used the .reg file mentioned in faq and currently working to decrypt the copy on my primary hd without touching the backup one.Should i attach the Meta info if it can help.Please help me save another hopeless recovery.

Discussion

1 2 > >> (Page 1 of 2)
  • Hello,

    I'm not quite sure I follow what you mean by 'this time i renamed the files aefter encrypting to <abc>.zip'. Do you mean that you renamed 'abc-zip.axx' to 'abc.zip' - i.e. removed the .axx-extension and replaced it with a .zip extension?

    Or, do you mean, that you keep a set of encrypted files inside <abc>.zip?`

    Please explain in further detail, and also if possible, send the meta data via e-mail (but not the file, and not the passphrase used). You'll find the adress at http://www.axantum.com under the 'contact' heading. Also, please check if the file actually has size, so it's not a zero-length file.

     
    • assigned_to: nobody --> svante
     
  • Nikhil Dhawan
    Nikhil Dhawan
    2012-01-11

    MetaInfo of first backup file

     
    Attachments
  • Nikhil Dhawan
    Nikhil Dhawan
    2012-01-11

    Meta info of second file

     
    Attachments
  • Nikhil Dhawan
    Nikhil Dhawan
    2012-01-11

    Sorry for not being clear.
    I actually renamed both the encrypted files itself from abc-zip.axx to back1.zip and back2.zip.I did that just to remove the association with axcrypt making it less obvious to be encrypted files.After renaming i just opened them once and zip files showed as blank files in IZarc.after it i never made any modifications just used synkron to backup to 2nd hard disk.I have attached both metainfo text and they have the data in them.
    In case any more info is needed please let me know.I really want these files to get fixed.Thank you so much.

     
  • Nikhil Dhawan
    Nikhil Dhawan
    2012-01-11

    Hi
    After my prev comment i just checked the files i uploaded.It is showing me some html and not what i uploaded.I uploaded the txt files.is there something i did wrong.?

     
  • Hello, yes something went wrong with the upload.

    From your description, it may be the case that IZarc doesn't play nice. Run a test as follows:

    1. Zip a bunch of files.
    2. Encrypt with AxCrypt.
    3. Rename as you did.
    4. Open as you did in IZarc
    5. Close IZarc
    6. Rename back to .axx
    7. Try to decrypt.

    What's the result?

    PS - It's really not a good idea to rename a .axx file to some other progams extension. You're at the mercy of what that program does with the file should you happen to double-click it. At best that program complains or crashes, at worst it destroys the file.

    AxCrypt should be secure as it is - you do NOT need to be sneaky, It does NOT matter for anyone curios. AxCrypt files are easily distinguishable regardless of extension and are so by design.

     
  • Nikhil Dhawan
    Nikhil Dhawan
    2012-01-13

    zipfile

     
    Attachments
  • Nikhil Dhawan
    Nikhil Dhawan
    2012-01-13

    Hi,
    As per your suggestion i tried to recreate the problem.
    I made a zip, encrypted it, renamed and changed extension of it.. opened it few times. and then tried to decrypt.
    It not only decrypted but also retained the actual old name for the file.
    also now the metainfo back 2 file i have uploaded shows correct data somehow.
    and i have also uploaded one zip file which only opens in a new tab otherwise shows no data sent error by server.may be there is some problem with attachments of my connection.Can u please check and verify and if there is any chance of recovering it.
    Thanks a lot.

     
  • Hello, I have no idea why your uploads are not working. I'm at a loss what I can do to help you. I gather at least one of your files are now decypting correclty?

     
1 2 > >> (Page 1 of 2)