List of MCU types is empty

2012-09-06
2013-12-09
  • Jörg Henne
    Jörg Henne
    2012-09-06

    Hi all,

    my AVR plugin gives me an empty list of MCUs under Preferences > AVR > Target Hardware > MCU Type. From where does it take this list? Loading it from the MCU didn't work, either (although avrdude was successful:

    Launching C:\cygwin\usr\local\avr\bin\avrdude -cavrisp2 -Pusb -pm16 "-CC:\cygwin\usr\local\avr\bin\avrdude.conf" 
    Output:
    
    avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructions
    
    Reading | ################################################## | 100% 0.00s
    
    avrdude: Device signature = 0x1e9781
    avrdude: Expected signature for ATMEGA16 is 1E 94 03
             Double check chip, or use -F to override this check.
    
    avrdude done.  Thank you.
    

    The AVR Supported MCUs view is acting weird as well:
    - the second table coloums's header is "avr-gcc?.?"
    - there are red 'x's only in this column. The other coloums look Ok.

    My envorinment:
    - Windows 7x64
    - Eclipse Juno
    - AVG-GCC and friends compiled under Cygwin (works fine on the command line)

    Any help would be greatly appreciated.

    Joerg

     
  • Nando
    Nando
    2013-02-10

    Any luck with this?
    I'me getting the same problem with either Juno and Indigo versions.

     
  • Lukas
    Lukas
    2013-12-09

    had the same trouble, installing avr elipse beta solved my problem (beta server):

    http://www.ijzerbout.nl/avr-eclipse/updatesite