Connection problems with Nokia phones

Help
bupe
2009-08-11
2012-12-10
  • bupe
    bupe
    2009-08-11

    Dear all,

    I'm running ubuntu 9.04 jaunty amd64 on my hp laptop with a built-in bluetooth module. I have no issues sending files to my phones (Nokia 5310 and Nokia e51) however I was not able to connect them to anyremote over bt (both) or wifi (e51).

    Both phones can see my laptop however when I try to connect all I can see are 12 lock icons. On the 5310 I also get the openconnection error message.

    I'm running the latest version of anyremote and ganyremote available from the PPA repository.

    The log file anyremote generated:

    CFG - Tue Aug 11 14:47:07 2009
    CFG - anyRemote v4.18.1
    CFG - [Mode] _ALL_IN_ONE_
    CFG -     * * = Set(text,replace,Help,Press 1, then\n choose application to manage<|>);
    CFG -     1 = Macro(SHOWSW<|>);
    CFG -     0 = Exit<|>;
    CFG -     Select($$) = Make(flush<|>);\ CFG -         Set(title,<|>);\ CFG -         Set(status,<|>);\ CFG -         Include($(CfgDir)/Server-mode/$(Param).cfg<|>);\ CFG -         Include($(CfgDir)/Server-mode/all-in-one2.cfg<|>);\ CFG -         Macro(ALLIN1MENU<|>);
    CFG -     Back($$) = Set(list,close<|>);\ CFG -         Set(title,all-in-one<|>);\ CFG -         Set(status,<|>);
    CFG -     Back = Set(text,close<|>);
    CFG -     Cancel = Exit<|>;
    CFG -     REGEN_FILE = Set(text,replace,Wait,Wait ...<|>);\ CFG -         Macro(GEN_FILE<|>);
    CFG -     Regenerate = Macro(REGEN_FILE<|>);
    CFG -     Regenerate($$) = Macro(REGEN_FILE<|>);
    CFG -     LOAD_FILE = Set(text,replace,Wait,Wait ...<|>);\ CFG -         Include($(home)/.anyRemote/AllInOneTmp.cfg<|>);\ CFG -         Macro(FILL_LIST<|>);
    CFG -     GEN_FILE = ExecAndSet(text,replace,Wait<|>,$(CfgDir)/Utils/all-in-1.py $(CfgDir);echo "Wait ....");\ CFG -         Include($(home)/.anyRemote/AllInOneTmp.cfg<|>);\ CFG -         Macro(UPLOAD0<|>);
    CFG -     GEN_FILE_IF = Exec(<|>rm -f /tmp/AllInOneUpload.start;echo 'S="GEN_FILE";if [ -f $HOME/.anyRemote/AllInOneTmp.cfg ]; then S="LOAD_FILE"; fi; echo "Macro($S)" > /tmp/AllInOneUpload.start;'|bash -f -s);\ CFG -         ExecAndSet(text,replace,Wait<|>,sleep 1;echo "Wait ...");\ CFG -         Load(/tmp/AllInOneUpload.start<|>);
    CFG -     SHOWSW = Macro(GEN_FILE_IF<|>);
    CFG -     ALL_IN_ONE_SETUP = Set(icons,All-in-one,1,plus,2,default,3,default,4,default,5,default,6,default,7,default,8,default,9,default,*,question,0,no,#,default<|>);\ CFG -         Set(list,font,medium<|>);
    CFG -     (EnterMode) = Make(var,home<|>,echo $HOME);\ CFG -         Macro(ALL_IN_ONE_SETUP<|>);\ CFG -         Macro(SHOWSW<|>);
    CFG - [ModeEnd] _ALL_IN_ONE_
    CFG - [Mode] default
    CFG -     All-in-1 = Make(mode<|>,_ALL_IN_ONE_);
    CFG -     ALLIN1MENU = Set(menu,add,All-in-1<|>);
    CFG -     (Connect) = Set(parameter,debug,on<|>);\ CFG -         Make(mode<|>,_ALL_IN_ONE_);
    CFG -     (Init) = Make(var,from_utf<|>,by_value,);\ CFG -         Make(var,to_utf<|>,by_value,);
    CFG - [ModeEnd] default
    CFG - [Aliases]
    CFG -     Key POWER     aliased to #
    CFG -     Key TEXT     aliased to *
    CFG -     Key 69     aliased to Cancel
    CFG -     Key -8     aliased to Cancel
    CFG -     Key -11     aliased to Back
    CFG - [End]
    CFG - [Alarms]
    CFG - [End]
    CFG - [Parameters]
    CFG -     AutoRepeat    No
    CFG -     Device        bluetooth:19
    CFG -     Log          Debug
    CFG -     Retry Sec     60
    CFG -     Screen Menu   Yes
    CFG - [End]
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >Home<
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >CfgDir<
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >Xtest<
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >Bluez<
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >MixerCard<
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >MixerChannel<
    [14:47: 7] - DEBUG - mainRoutine
    [14:47: 7] - INFO - openPort()
    [14:47: 7] - DEBUG - Bluetooth Sockets Server mode. Use channel 19
    [14:47: 7] - INFO - registered SP for channel 19
    [14:47: 7] - DEBUG - findItemInMode >default,(Init)<
    [14:47: 7] - INFO - Exec cmd on init
    [14:47: 7] - DEBUG - handleCmdByKey() >(Init)<
    [14:47: 7] - DEBUG - getCommand for >(Init)<
    [14:47: 7] - INFO - processOneCommand >var,from_utf< >by_value,< >1<
    [14:47: 7] - INFO - Command: Make
    [14:47: 7] - INFO - Command: Make(var,...)
    [14:47: 7] - DEBUG - substParams ><
    [14:47: 7] - DEBUG - setVar() >from_utf->NULL<
    [14:47: 7] - DEBUG - searchVar() >from_utf<
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >from_utf<
    [14:47: 7] - INFO - processOneCommand >var,to_utf< >by_value,< >1<
    [14:47: 7] - INFO - Command: Make
    [14:47: 7] - INFO - Command: Make(var,...)
    [14:47: 7] - DEBUG - substParams ><
    [14:47: 7] - DEBUG - setVar() >to_utf->NULL<
    [14:47: 7] - DEBUG - searchVar() >to_utf<
    [14:47: 7] - DEBUG - addVar() >to_utf<
    [14:47: 7] - DEBUG - handleHook() >1<
    [14:47: 7] - DEBUG - loadCmds
    [14:47: 7] - DEBUG - initPort
    [14:47: 7] - INFO - Server mode: Waiting connection
    [14:47: 7] - INFO - listenAndAcceptSocketConn
    [14:48:41] - DEBUG - findItemInMode >default,(Exit)<
    [14:48:41] - DEBUG - findItemInMode: No parameters suspected. Item does not found.
    [14:48:41] - DEBUG - findItem() internal mode
    [14:48:41] - DEBUG - handleHook() >2<
    [14:48:41] - DEBUG - loadCmds
    [14:48:41] - DEBUG - freeTimers()

    I ran out of ideas. Any suggestions on how to fix this is more than welcome!

    Best regards,
    Peter

     
    • Mike
      Mike
      2009-08-13

      According to log anyRemote server does not see any connection request. (and therefore
      client on the phone shows 12 lock icons)

      1. be sure page and inquiry scans are set on BT adapter (see docs for details)
      2. Does any other BT-related application are run on the PC ? (kdebluetooth ? blueman ?)
          Try to change channel number from 19 to another one (use -s bluetooth:XX command line
          option on PC. On java client You have to make "Clean address" and run search again)
      3. Does "sdptool browse local" shows anyremote server ?