I booted the laptop and there is no sound.
As mentioned before, the sound/no-sound situation occurs at random to me. I cannot recognize any pattern.
The reason I have not taken out PulseAudio yet is that I suffered the same problem under FC6/FC7 for which I moved to Ubuntu 7.x where sound ran stablel. Therefor my hypothesis is that there is probably an issue with FC and not PulseAudio??

I went to sound card detection and played the test sound with known result; no sound. The screen shows the following info:
Vendor: Intel Corporation
Model: 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 03)
Module: snd-intel8x0
...
PCM device: Intel 82801DB-ICH4


1. alsamixer
Card: PulseAudio
Chip: PulseAudio
View: [Playback] Capture All
Item: Master

There is one bar in the center of the screen. From the bottom to top the values are:
<Master>, 65<>65, 00
The channel is not muted.

2.
[root@MGPRJRWR ~]# /sbin/lsusb
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 002 Device 002: ID 046d:c517 Logitech, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000

3.
[root@MGPRJRWR ~]# yum install alsa-lib
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Package alsa-lib - 1.0.15-1.fc8.i386 is already installed.
Nothing to do
[root@MGPRJRWR ~]# rpm -q alsa-lib
alsa-lib-1.0.15-1.fc8

4.
[root@MGPRJRWR ~]# aplay /usr/lib/firefox-2.0.0.9/res/samples/test.wav
Playing WAVE '/usr/lib/firefox- 2.0.0.9/res/samples/test.wav' : Unsigned 8 bit, Rate 22050 Hz, Mono
[root@MGPRJRWR ~]# aplay /usr/lib/openoffice.org/share/gallery/sounds/horse.wav
Playing WAVE '/usr/lib/openoffice.org/share/gallery/sounds/horse.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 11025 Hz, Mono

.....but I hear no no sound

5.
[root@MGPRJRWR ~]# more /etc/modprobe.conf
alias eth0 8139too
alias scsi_hostadapter libata
alias scsi_hostadapter1 ata_piix
alias eth1 ipw2200
alias snd-card-0 snd-intel8x0
options snd-card-0 index=0
options snd-intel8x0 index=0

6.
[root@MGPRJRWR ~]# cat /proc/asound/cards
 0 [I82801DBICH4   ]: ICH4 - Intel 82801DB-ICH4
                      Intel 82801DB-ICH4 with VIA1612A at irq 9



7. extract from /vat/log/messages
...
Nov 28 08:13:27 MGPRJRWR kernel: agpgart: Detected an Intel 855PM Chipset.
...
Nov 28 08:13:27 MGPRJRWR kernel: intel_rng: FWH not detected
...
Nov 28 08:13:27 MGPRJRWR kernel: intel8x0_measure_ac97_clock: measured 50940 usecs
Nov 28 08:13:27 MGPRJRWR kernel: intel8x0: clocking to 48000
Nov 28 08:13:27 MGPRJRWR kernel: Unable to initialize codec #0




But I also found these messages in the same file
Nov 28 08:28:04 MGPRJRWR kernel: codec_write 0: semaphore is not ready for register 0x2
Nov 28 08:28:05 MGPRJRWR kernel: codec_write 0: semaphore is not ready for register 0x2
Nov 28 08:30:55 MGPRJRWR kernel: codec_write 0: semaphore is not ready for register 0x2
Nov 28 08:30:55 MGPRJRWR kernel: codec_write 0: semaphore is not ready for register 0x2
Nov 28 08:30:56 MGPRJRWR kernel: codec_read 0: semaphore is not ready for register 0x2c
Nov 28 08:38:19 MGPRJRWR pulseaudio[2264]: module-alsa-sink.c: Error opening PCM device hw:0: Device or resource busy
Nov 28 08:38:36 MGPRJRWR pulseaudio[2264]: module-alsa-sink.c: Error opening PCM device hw:0: Device or resource busy
Nov 28 08:54:04 MGPRJRWR kernel: codec_read 0: semaphore is not ready for register 0x2c


Nov 28 08:54:04 MGPRJRWR kernel: codec_read 0: semaphore is not ready for register 0x2c; this record was created when plying the the test sound in sound card detection.
 





On Nov 28, 2007 12:00 AM, Bill Unruh <unruh@physics.ubc.ca> wrote:
On Tue, 27 Nov 2007, Nigel Henry wrote:

> On Tuesday 27 November 2007 21:09, you wrote:
>> Nigel,
>>
>> sound is not working now.
>> I ran report again and checked differences. There are 4 loaded modules
>> missing:
>> vfat, fat, usb_storage and usblp

None of this has anything to do with sound.

Run alsamixer. What does it say. As he mentioned, make sure that nothing is
muted and that all sliders are at least half way up. You can always refine
things later.

Then run aplay with some .wav file as the source
and see if there are any responses, error messages, etc, and see if there
is sound.